Πολύχρωμο Ψητό Ψάρι με Τομάτα, Κάπαρη, Λιαστή Τομάτα, Λεμόνι, Σκόρδο και Μυρωδικά

Υλικά

  • 1 Τσιπούρα 500 γρ με 700 γρ

  • 2 μέτριες τομάτες κομμένες φέτες

  • 1 κουτάλι κάπαρη

  • 3 λιαστές τομάτες κομμένες σε τέταρτα

  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

  • φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο

  • ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι

  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε μια λαδόκολα αρκετά μεγάλη ώστε να μπορέσει να τυλίξει όλο το ψάρι.
  2. Στρώστε στην λαδόκολα τα μισά υλικά, λεμόνι, τομάτες, κάπαρη, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, λιαστές τομάτες, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο και ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ξαπλώστε το ψάρι πάνω στα υλικά.
  4. Προσθέστε στο ψάρι ελαιόλαδο, αλάτι  και πιπέρι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά απο πάνω.
  5. Τυλίξτε το ψάρι με την λαδόκολα και κλέιστε κάλα τις άκρες.
  6. Βάλτε το ψάρι στον φούρνο(προθερμασμένος φούρνος 190 c ) και ψήστε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού (15 λεπτά για τα 500 γρ).

Σερβίρετε το ψάρι με σαλάτα κινόα και πέστο ρόκας

  • 1 κούπα κινόα βρασμένη

  • 1 κούπα λαχανίδα

  • 1 ωμό κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες

  • 1 κουτάλι καβουρδισμένα κουκουνάρια

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι

  • 1/4 avocado

  • 4 φύλλα μέντας

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι και πιπέρι

  • χυμός απο μισό λεμόνι

  • Για το πέστο ρόκας

  • 2 κούπες ρόκα (60γρ με 80γρ)

  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • αλάτι και πιπέρι

  • 1/2  κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Direction

  1.  Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάλτε τα αμύγδαλα, σκόρδο, ρόκα, το ξύσμα λεμόνι, παρμεζάνα και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Χτυπήστε να αναμειχθούν και σταδιακά ρίξτε το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να πάρει μια μαλακή υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι, πιπέρι και ίσως λίγο χυμό λεμόνι.
  2.  Σε ένα μεγάλο  bowl, βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέστε μια κουταλιά πέστο, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλλη μια κουταλιά πέστο απο πάνω και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.