Πολύχρωμο Ψητό Ψάρι με Τομάτα, Κάπαρη, Λιαστή Τομάτα, Λεμόνι, Σκόρδο και Μυρωδικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόψτε μια λαδόκολα αρκετά μεγάλη ώστε να μπορέσει να τυλίξει όλο το ψάρι.
- Στρώστε στην λαδόκολα τα μισά υλικά, λεμόνι, τομάτες, κάπαρη, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, λιαστές τομάτες, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο και ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ξαπλώστε το ψάρι πάνω στα υλικά.
- Προσθέστε στο ψάρι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά απο πάνω.
- Τυλίξτε το ψάρι με την λαδόκολα και κλέιστε κάλα τις άκρες.
- Βάλτε το ψάρι στον φούρνο(προθερμασμένος φούρνος 190 c ) και ψήστε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού (15 λεπτά για τα 500 γρ).
Σερβίρετε το ψάρι με σαλάτα κινόα και πέστο ρόκας
Direction
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάλτε τα αμύγδαλα, σκόρδο, ρόκα, το ξύσμα λεμόνι, παρμεζάνα και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Χτυπήστε να αναμειχθούν και σταδιακά ρίξτε το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να πάρει μια μαλακή υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι, πιπέρι και ίσως λίγο χυμό λεμόνι.
- Σε ένα μεγάλο bowl, βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέστε μια κουταλιά πέστο, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλλη μια κουταλιά πέστο απο πάνω και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.