Κοτόπουλο με Κόκκινο Κάρυ, Ανανά και Τοματίνια
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
![IMG_2356](https://www.benatura.gr/wp-content/uploads/IMG_2356.jpg)
Υλικά
Για το κόκκινο κάρυ
Για την συνταγή
Για την πάστα σκόρδου
Για το τελείωμα του πιάτου
![IMG_2406](https://www.benatura.gr/wp-content/uploads/IMG_2406-1.jpg)
πήγαινε στην βιολογική αγορά
![IMG_2361](https://www.benatura.gr/wp-content/uploads/IMG_2361.jpg)
διάλεξε φρέσκα βιολογικά προιόντα
![IMG_2289](https://www.benatura.gr/wp-content/uploads/IMG_2289-1.jpg)
μαγείρεψε φρέσκο βιολογικό φαγητό
Εκτέλεση
Για το κόκκινο κάρυ
- Σε ένα γουδί χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε μορφή πάστας.
Για την συνταγή
- Σε ένα γουδί χτυπήστε το σκόρδο με την ρίζα κόλιανδρου (για να φτιάξετε την πάστα σκόρδου). Προσθέστε την πάστα σκόρδου στην πάστα απο το κόκκινο κάρυ και ανακατέψτε.
- Σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το σπορέλαιο και το κόκκινο κάρυ. Σοτάρετε μέχρι να βγάλει αρώματα το κάρυ. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και αφήστε να βράσει.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαγειρευτεί.
- Προσθέστε τον ανανα και τα τοματάκια.
- Προσθέστε το φύλλο lime και το κόκκινο τσίλι. Βράτε για 2 λεπτά.
- Μαρινάρετε με την fish sauce και την ζάχαρη καρύδας.
- Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε. Κλέισε την θερμοκρασία.
Σερβίρουμε
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα βαθυ μπόλ πιάτο και προσθέτουμε κρέμα καρύδας, κομμένο ζουλιέν τσίλι και φύλλα βασιλικού.
Τα οφέλη του πικάντικου φαγητού
![Canon EOS 80D_20170126_055336](https://www.benatura.gr/wp-content/uploads/Canon-EOS-80D_20170126_055336.jpg)