Κοτόπουλο με Κόκκινο Κάρυ, Ανανά και Τοματίνια
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
Υλικά
Για το κόκκινο κάρυ
Για την συνταγή
Για την πάστα σκόρδου
Για το τελείωμα του πιάτου
πήγαινε στην βιολογική αγορά
διάλεξε φρέσκα βιολογικά προιόντα
μαγείρεψε φρέσκο βιολογικό φαγητό
Εκτέλεση
Για το κόκκινο κάρυ
- Σε ένα γουδί χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε μορφή πάστας.
Για την συνταγή
- Σε ένα γουδί χτυπήστε το σκόρδο με την ρίζα κόλιανδρου (για να φτιάξετε την πάστα σκόρδου). Προσθέστε την πάστα σκόρδου στην πάστα απο το κόκκινο κάρυ και ανακατέψτε.
- Σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το σπορέλαιο και το κόκκινο κάρυ. Σοτάρετε μέχρι να βγάλει αρώματα το κάρυ. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και αφήστε να βράσει.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαγειρευτεί.
- Προσθέστε τον ανανα και τα τοματάκια.
- Προσθέστε το φύλλο lime και το κόκκινο τσίλι. Βράτε για 2 λεπτά.
- Μαρινάρετε με την fish sauce και την ζάχαρη καρύδας.
- Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε. Κλέισε την θερμοκρασία.
Σερβίρουμε
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα βαθυ μπόλ πιάτο και προσθέτουμε κρέμα καρύδας, κομμένο ζουλιέν τσίλι και φύλλα βασιλικού.