Ζεστή Πατατοσαλάτα με Τόνο σε Ελαιόλαδο, Κάπαρη και Φύλλα Σαλάτας
ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
Υλικά
Για τον τόνο σε ελαιόλαδο
Για το ντρεσινγκ
Για την Σαλάτα
Εκτέλεση
Για τον τόνο σε ελαιόλαδο
- Ανακατέψτε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Κόψτε τον τόνο σε 2 κομμάτια των 100 γρ. Τοποθετήστε τον τόνο μέσα στο μείγμα με το νερό και αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Ανακατέψτε κάθε 10 λεπτά ώστε όλες οι πλευρές του τόνου να μαριναριστούν καλά. Αφαιρέστε τον τόνο απο την άλμη και στεγνώστε καλά σε μια πετσέτα. Τοποθετήστε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, το δεντρολίβανο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε στους 45c για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τον τόνο απο το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Με την βοήθεια ενος μπεν μαρι με πάγο και νερό κρυώστε καλά τα κομμάτια του τόνου.
Για το ντρεσινγκ λεμονιού
- Σε ένα μικρό μίξερ ρίξτε όλα τα υλικά και χτυπήστε καλά μεχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την σαλάτα
- Πλύντε τις πατάτες καλά. Κόψτε τις στην μέση. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα. Καλύψτε με κρύο νερό και βράστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Αφαιρέστε και αφήστε να στεγγνώσουν οι πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ και προσθέστε την κάπαρη, καπαρόφυλλα, ραπανάκια, 1 κουταλιά της σούπας ντρέσινγκ λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφριά.
Σερβίρουμε
- Τοποθετήστε την πατατοσαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο, απο πάνω τοποθετήστε τα κομμάτια τόνου και τα φύλλα σαλάτας. Μαρινάρετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ λεμονιού.
Οφέλη του τόνου
Πατάτες οφέλη
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ..
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ