Κοτόπουλο με Ψητά Καρότα και Ταχίνι Σος
Για το Κοτόπουλο
Υλικά
Εκτέλεση
Προσθέστε το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα μπλέντερ ή γουδοχέρι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετήστε το πόδι κοτόπουλου σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο. Κλείστε την σακούλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, τοποθετήστε το πόδι κοτόπουλου σε ένα ταψί. Ψήστε για 45 λεπτά.

Ψητά Καρότα
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε τα καρότα.
Σέ ένα ταψί τοποθετήστε μια λαδόκολλά, τοποθετήστε τα καρότα, προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στους 190 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σος Ταχίνι
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε και ανακατεύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό, ξύσμα λεμονιού και τον χυμό, ελαιόλαδο, σκόρδο, κύμινο και πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον φρέσκο κολιανδρο.
Υγιεινή συμβουλή
Συνδυάστε το κοτόπουλο με ένα μπολ πράσινη φρέσκια σαλάτα με λαχανίδα, μαρούλι, αγγούρι, μυρωδικά, ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι και λιναρόσπορο.