Αγκινάρες με Λεμόνι, Ντρεσινγκ Σπανάκι και Ψητή Φέτα
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
Για τις αγκινάρες
Ντρέσινγκ σπανάκι
Για την φέτα
Εκτέλεση
Για τις αγκινάρες
Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και με τον χυμό από 2 λεμόνια. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το κάτω μέρος από τις αγκινάρες. Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα με ένα ψαλίδι κουζίνας η με ένα μαχαίρι. Κόψτε περίπου 1 ίντσα από τις κορυφές. Με ένα κουτάλι βγάλτε τα χνούδια στο εσωτερικό τις αγκινάρας. Τοποθετήστε τ αγκινάρες στο νερό με το λεμόνι για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε το χυμό των υπόλοιπων 2 λεμονιών και τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε τις αγκινάρες σε ένα μόνο στρώμα. Μαρινάρετε με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο. Βράστε τις αγκινάρες. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε, γυρίζοντας τις αγκινάρες που και που. Είναι έτοιμες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι και είναι τρυφερές. Περίπου 20 λεπτά
Μεταφέρετε τις αγκινάρες σε μια βαθιά πιατέλα. Βράστε το υγρό που παραμένει στην κατσαρόλα με μέση θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί στο μισό. Περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, περιχύστε τις αγκινάρες και μαρινάρετε με άνηθο και φρέσκο μάραθο.
Για το ντρέσινγκ σπανάκι
Χτυπήστε το σπανάκι, τον άνηθο και το μάραθο σε ένα μίξερ (multi). Προσθέστε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε καλά μεχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την φέτα
Μέ ένα μαχαίρι χωρίστε την φέτα σε 8 κομμάτια. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 c. Βάλτε τα κομμάτια της φέτας στην λαδόκολλα. Ψήστε την φέτα για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαλακώσει ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ τις αγκινάρες, περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού και με το ντρέσινγκ σπανάνι. Σε κάθε αγκινάρα βάζουμε απο πάνω ένα κομμάτι ψητή φέτα.