Κοτόσουπα με Κάρυ, Γιαούρτι, Γλυκοπατάτα και Πιπερόριζα
ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ

Υλικά
Για τον ζωμό
Για την σούπα
Για να σερβίρουμε
Εκτέλεση
Για τον ζωμό
Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το καρότο, την δάφνη, το κάρδαμο και τους κόκκους πιπέρι σε μια μαρμίτα (βαθιά κατσαρόλα). Προσθέστε κρύο νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο. Βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 με 3 ώρες. Βγάλτε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα και αφαιρέστε το κρέας απο τα κόκαλ. Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους. Σουρώστε το ζωμό.
Για την σούπα
Τοποθετήστε τον ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με την γλυκοπατάτα, την πατάτα, τα καρότα, την πιπερόριζα, το κάρυ, το τσίλι και αλάτι. Προσθέστε 1λτ νερό και βράστε για 1 ώρα. Με την βοήθεια μιας κουτάλας βγάλτε την σούπα απο την κατσαρόλα και χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μιξερ, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετήστε την σούπα πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε το φρέσκο κόλιανδρο, μαιντανό και λεμόνι.
Σερβίρουμε
Τοποθετήστε την σούπα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι, μαρινάρετε με γλυκιά πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Οφέλη
Βιολογικό κοτόπουλο
Πιπερόριζα
Κάρδαμος
